Carboxytherapie - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Carboxytherapie is een behandeling voor huidverjongering. Bij Carboxytherapie wordt de huid geïnjecteerd met kooldioxide, een onzichtbaar gas. Kooldioxide is te vinden in de lucht die we dagelijks in-en uitademen en zit van nature ook in ons lichaam. De gas wordt gebruikt om de huid te verjongen, daarnaast word het ook ingezet voor de vermindering van de wallen onder je ogen.

Het is immers niet alleen geschikt voor de donkere kringen onder je ogen, het verminderen van striae en littekens kan met deze behandeling ook bereikt worden. Kooldioxide verheldert en verjongt het gezicht. Door de kooldioxide net onder de huid te injecteren, wordt de doorbloeding verbeterd. Dit leid dan tot een sterke toename van zuurstof in het lichaam, waardoor de cellen zich sneller vernieuwen.

Bij de behandeling van Carboxytherapie wordt er onderhuids koolstofdioxide (CO2) ingespoten met injecties. Dit zorgt ervoor dat de huid extra zuurstof (O2) vrijmaakt in het gebied waar de CO2 zich bevind. De zuurstof die vrijkomt wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert daarbij de celstofwisseling. De methode zorgt voor een verbeterd energieniveau in de cellen, verbeterde doorbloeding, pakt acne aan en zorgt ook voor collageen opbouw.

Back To Top