Cool Sculpting - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Wat is cryolipolyse?

Vet verwijderen zonder operatie!

Wetenschappers hebben ontdekt dat dat vetcellen aangetast kunnen worden door kou. Hieruit is een innovatief koelingsproces ontwikkeld waarbij de vetcellen onder de huid sterk worden afgekoeld. Coolsculpting.

Werkwijze cryolipolyse behandeling

Tijdens de eerste (gratis) intake bepalen we of de Coolsculpting-methode voor jou geschikt is. CoolSculpting behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. CoolSculpting is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Dit vet is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.

Voorafgaand aan de behandeling markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift. Daarna plaatsen we de applicator op het te behandelen gebied. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint.

Gedurende 35 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -11 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na 35 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

Resultaat

Na de CoolSculpting-behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. Hierin verschilt CoolSculpting van liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.

Minimaal 8 weken na je CoolSculpting-behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na onze behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

Tijdens de controleafspraak, die plaatsvindt rond 12 weken na de behandeling, maken wij wederom foto’s. Samen bekijken we de foto’s van voor en na de CoolSculpting-behandeling en bespreken we het resultaat. Soms is het even wennen aan je nieuwe, slankere look. Het resultaat is blijvend, hoeveel behandelingen nodig zijn is per persoon verschillend, afhandelijk van de plaats en het volume van de vetrol en uw wensen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Back To Top