Huidtherapie - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Huidtherapie bij Botuline Rimpelzorg Klinieken

Bent u op zoek naar een kliniek voor de beste behandeling door een ervaren huidtherapeute? Dan kunt u terecht bij de Botuline Rimpelzorg Klinieken. Wij zijn ons continu aan het ontwikkelen om u te voorzien van de beste behandelingen. We gebruiken dan ook altijd de beste producten en de nieuwste technologieën. Wilt u meer weten over onze huidtherapie? Neem dan contact op, of kom langs in de kliniek!

Rana Hajihosseni is een ervaren huidtherapeute die per 1 mei 2020 haar behandelingen uitvoert bij ons in de kliniek te Almere.

Veel mensen kennen het belang niet van huidtherapie, en dat hopen we met haar komst snel te veranderen. Een huidtherapeute is geen schoonheidsspecialiste, huidtherapie gaat zoveel verder. En als je begrijpt wat een huidtherapeute allemaal voor jou kan betekenen, ga je het belang ervan zeker inzien.

Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Mogelijke klachten die voortkomen uit huidaandoeningen zijn pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Daarnaast ontvangt de huidtherapeut regelmatig patiënten met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen.  De behandeling van patiënten gebeurt vaak in samenwerking met een dermatoloog, plastisch chirurg, medisch specialist of huisarts.

Rana is BIG geregistreerd huidtherapeute en is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Met haar jarenlange ervaring is Rana een fantastische aanwinst voor onze kliniek.

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Patiënten kunnen van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen (van acne, oedeem tot ouderdomsvlekken) – en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen (camoufleren van verkleuringen, verwijderen van tatoeages etc.). Daarnaast kan een preventief bezoek aan de huidtherapeut problemen of verergering van klachten voorkomen – denk aan het vroegtijdig ontdekken van huidkanker.

MAAK EEN AFPRAAK MET RANA

HUIDTHERAPEUTISCHE BEHANDELINGEN

 • Een peeling verwijdert dofmakende dode huidcellen en onthult de gladdere, meer stralende huid eronder.
 • Professionele peelings bevatten een hogere concentratie exfoliërende werkstoffen dan peelings voor thuisgebruik.
 • Professionele chemische peelings mogen enkel worden toegepast door huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten of artsen waarbij gewerkt wordt met zeer krachtige en geconcentreerde exfoliërende ingrediënten.

Binnen de huidtherapie worden drie verschillende vaatafwijkingen onderscheiden.

 • Couperose: Men spreekt van couperose (of spinadertjes) wanneer er in het gezicht verwijde adertjes te zien zijn waardoor de huid rood kleurt.
 • Teleangiëctastieën: Dit zijn chronisch verwijde bloedvaatjes in het gezicht en zorgen vaak voor ontsierende roodheid van het gelaat (appelwangen).
 • Spider naevus: Dit is een soort speldenknop met centraal een grote rode vaatbultje, waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten bij een spin.

Behandelmethoden bij vaatafwijking zijn:

 • Laser therapie
 • Elektrische coagulatie

Een pigmentvlek is een plaatselijk teveel aan pigment in de huid. Deze vlekken worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Andere benamingen voor pigmentvlekken zijn: levervlekken, ouderdomsvlekken, zonnevlekken, melasma, hyperpigmentatie en lentigo. Vaak ontstaan pigmentvlekken voornamelijk waar de huid veel aan de zon is blootgesteld.

Pigmentbehandeling met behulp van de laser, eventueel in combinatie met een peeling en met een producten-systeem voor thuis, zorgen voor een egale huid. Let wel: alleen donkere vlekken komen in aanmerking voor een behandeling met de laser.

Het is belangrijk om te voorkomen dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Vermijd direct zonlicht daarom zoveel mogelijk en gebruik elke dag een zonnebrand crème van minimaal een SPF 30.

Iedereen heeft wel een litteken. Daarmee worden we dagelijks herinnerd aan bijvoorbeeld een ongelukje of een operatie. Jammer genoeg blijven littekens zichtbaar als u er niets aan doet.

Nieuw gevormd bindweefsel heeft na de wondgenezing een afwijkende structuur en vorm. De meeste littekens zijn onschuldig en geven weinig klachten. Het weefsel dat op de plaats komt van de wond is wel van mindere kwaliteit en kan in sommige gevallen de bewegingsvrijheid belemmeren en leiden tot beperkingen.

Met verschillende therapiëen  kunnen we helpen deze klachten te verminderen.

Naarmate je ouder wordt verschijnen er soms donkere plekken op je huid. Met name in het gezicht en op de handen, de plaatsen die het meest worden blootgesteld aan de zon. Dit verschijnsel noemen we ouderdomsvlekken.

Sommige mensen vinden deze vlekken cosmetisch storend, met name als deze zich op het gezicht vormen. Ouderdomsvlekken verwijderen door middel van een laserbehandeling is dan een goede optie.

Egalere teint, minder roodheid of af van die storende haargroei? Vertel ons je wensen. Onze huidtherapeute Rahna kan je goed adviseren welke laser- en IPL behandeling het beste bij jou past.

PLASMAGE kan door middel van een elektrische ontlading plasma genereren. De punt van het instrument hoeft hiervoor de huid niet te raken, maar slechts bij de huid te worden gehouden.

Het PLASMAGE-apparaat, is licht en draagbaar, dat voorzien is van een breed touchscreen voor het selecteren van sstandaard behandelprotocollen. Het is verbonden met een speciaal instrument van kunststof, waarop een elektrode van chirurgisch staal bevestigd wordt. Welke elektrode wordt gebruikt, hangt af van de behandeling.

PLASMAGE is geschikt voor de volgende toepassingen:

 • Lentigines
 • Fibromen
 • Hypertrofische littekens
 • Acne vulgaris
 • Verrucae Vulgaris (wrat)
 • Rimpels
 • Huidbeschadiging door uv-straling

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met laserontharing is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Definitief ontharen is een behandeling om ongewenste haartjes permanent te verwijderen. Wij werken met de allernieuwste, veiligste, snelste, effectiefste en meest veelzijdige apparatuur voor permanent ontharen: deSoprano ICE Platinum.

Rimpelvorming in de huid is een natuurlijk verschijnsel. Door een aantal oorzaken (zonlicht, ziekte, roken, slechte voeding etc.) kan de huid sneller verouderen. Het kan wenselijk zijn om deze ‘verouderingskenmerken’ te verminderen. Ook acne (-littekens)  kunnen onregelmatigheden in het gezicht veroorzaken.

Huidverjonging door middel van de allernieuwste Fractional lasers  is bedoeld voor alle huidgebieden die verouderingsverschijnselen vertonen. Denk hierbij aan vergroving van de poriën, fijne lijntjes en de al diepere lijntjes die er vroeger niet waren, onregelmatig  pigment(ouderdomsvlekjes), littekens en roodheid van de huid. Dit geldt voor het gezicht, de hals, het decolleté en de handen

De Fractional lasers verbeteren de poriegrootte, verwijderen  ongewenste bruine vlekjes, maken rimpels gladder, verminderen  acnelittekens, verjongen  de huid van hals, decolleté en de handen en hebben  een zeer  korte tot wat langere hersteltijd. Dit laatste afhankelijk van de diepte van de behandeling.    Als men nog niet ‘toe’ is  aan een laserbehandeling zijn er alternatieve behandelingen zoals microdermabrasie en/of chemische peeling.
Microdermabrasie geeft een sterk verfrissend effect. De huid voelt gladder en wordt egaler.

Onze vestigingen

ALMERE

Randstad 21-05 F
1314 BD Almere
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

HILVERSUM

Vaartweg 180
1217 SZ Hilversum
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

AMSTERDAM

Olympiaplein 126
1076 AK Amsterdam
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

Back To Top