Broxisme (Tandenknarsen) - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Verminder de spierspanning in uw kaken

Tandenknarsen

Soms is de spierspanning in de kaken zo verhoogd dat uw kaken overactief zijn. Overdag kunt u dit prima corrigeren. Vaak wordt u er door uw partner of uw tandarts op gewezen dat u ook ’s nachts knarst. Tandenknarsen kan door deze verhoogde spierspanning voortdurend plaatsvinden, maar het kan ook alleen plaatsvinden in stressvolle periodes. Het is vrijwel altijd mogelijk om tandenknarsen tegen te gaan door een behandeling met Botox(Botuline Toxine type A).

Waarom een behandeling tegen tandenknarsen?

Het malen en knarsen met uw kiezen betekent niet veel goeds voor uw gebit. Het kan uw tanden en kiezen beschadigen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw vullingen breken of last krijgen van vermoeide kauwspieren of pijn bij het gapen. Bij Botuline (Rimpelzorg klinieken) B.V. hebben wij ruime ervaringen met het behandelen van tandenknarsen met Botox .
De behandeling:
Een behandeling met Botox tegen tandenknarsen is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 6-8 prikjes gezet in de kaakspieren waardoor de spanning wordt verlaagd. Na de behandeling kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk.
Verdoving:Niet nodig
Duur:5 minuten
Pijn (0-10):1
Product:Azzalure
Veiligheid:Uiterst veilig
Duurzaamheid:3-6 maanden
Voor de behandeling:
Als u voor het eerst bij  Botuline (Rimpelzorg klinieken) B.V. komt, wordt uw gezondheid in kaart gebracht en geeft u de arts toestemming tot de Botox behandeling tegen tandenknarsen. Er worden 6-8 prikjes gezet per kant om de kaakspier te ontspannen.
Na de behandeling:
Ons advies is dezelfde dag van de Botox behandeling tegen tandenknarsen geen yoga te doen en niet te sporten. Het is verder wenselijk dat u gedurende twee uur na de behandeling niet gaat liggen.
Hersteltijd:
Deze Botox behandeling tegen tandenknarsen geeft nauwelijks bijwerkingen. In de meeste gevallen is het een lunchtime treatment en zult u niet zien dat u behandeld bent. In een enkel geval is er nog een klein blauw plekje te zien, maar dit is een uitzondering.
Duur resultaat:
Als de spiertjes in uw kaken behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet direct merkbaar. De aanspanning, dus het tandenknarsen, zal verminderen vanaf 2 dagen tot 2 weken na de behandeling. U heeft gemiddeld 4 maanden plezier van deze Botox behandeling tegen tandenknarsen.
Back To Top