Botuline toxine tegen migraine – Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Als de behandeling aanslaat, dan is de behandeling van migraine met Botuline toxine veel veiliger en eenvoudiger dan bestrijden met  NSAID’S (pijnstillers ) , die ook soms gecombineerd wordt met protonpompremers (maag slijmvlies beschermer).

Migraine is een moeilijk te behandelen vorm van hoofdpijn welke gepaard gaat met veel lichamelijke symptomen.
De ‘ziekte’ wordt door de omgeving vaak niet begrepen.“Ik heb ook wel eens hoofdpijn”, geeft aan dat er een misverstand is.

Het ontstaan van migraine is nog niet begrepen, er zijn vermoedens, hierbij spelen de bloedvaten in het hoofd een rol. Sommige vaten zouden te wijd worden tijdens een aanval. Er zijn evenwel nog geen vaste wetmatigheden gevonden, afwijkingen die altijd en bij iedereen optreden. Als dat zo was kon men gaan zoeken naar geneesmiddelen die daarop invloed hebben. Er zijn zelfs geleerde professoren die hun hele academisch bestaan aan de migraine danken, maar ook zij zijn nog niet met de uiteindelijke oplossing gekomen.

Daarom ‘moddert’ men maar aan, zowel de patiënt als de dokter. Steeds maar weer andere pillen, andere leefwijze, voeding, zuurstof, meditatie. Soms helpt iets, maar niet altijd, of maar voor een deel of voor korte tijd. Men grijpt elke strohalm aan.
In dat kader valt ook de Botuline toxine behandeling tegen migraine.

Een mogelijke uitlokker van de migraine is het voortdurend onwillekeurig aanspannen van spieren, onder andere de spieren van het aangezicht. Behandeling met Botuline toxine biedt dan een optie. De gedachte erachter is dat, door de relaxatie van het aangezicht, er ook minder spanning in de nek- en schouderspieren is. Hoe dit de bloedvaten beïnvloedt is niet geheel duidelijk, wel is in studies aangetoond (‘evidence based’ wordt dit in wetenschappelijke kringen genoemd) dat een deel van de patiënten er baat bij heeft,
De migraine gaat er niet van over maar de intensiteit neemt af, het aantal aanvallen kan minder worden en de aanvallen worden
als minder heftig ervaren.

Voorhoofd lijnen en /of fronslijnen zijn bij uitstek geschikt voor relaxatie met Botuline toxine.

De behandeling van het voorhoofd duurt 15-20 minuten en is niet pijnlijk. De eerste effecten merkt u ‘s avonds. Na twee dagen wordt het relaxerend effect pas goed duidelijk, de verbeteringen gaan daarna nog een paar dagen door . Het effect houdt rond vier tot zes maanden aan.
De behandeling van voorhoofd lijnen of frons lijnen als prophylactic tegen migraine geldt als 1 regio.
Patient wordt geadviseerd om een dagboek te maken, over details van dagboek, zal onze arts uitgebreide informatie verstrekken.

Reviews

Neus-lippenplooi

★★★★☆
Ik heb mijn neus-lippenplooi laten doen en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik ben vriendelijk en professioneel geholpen door Dokter M. Sediqi. Het resultaat is natuurlijk en maakt je zeker vele malen jonger !
- Denise

Ik ben zeer tevreden.

★★★★☆
Mijn fronsrimpel, voorhoofd en kraaienpootjes heb ik laten behandelen met botuline toxine. Na 2 weken een vervolgafspraak om te controleren of de spierontspanner het gewenste effect had. Zonder extra kosten is er nog wat bij gespoten, zodat het effect nu optimaal is. Ik ben zeer tevreden. Er wordt tijd voor je genomen en er wordt goed uitgelegd wat er gaat gebeuren. Over 3 maanden heb ik weer een afspraak staan. Graag alleen mijn voornaam vermelden.
- Jacqueline

Goede informatie.

★★★☆☆
Lang over getwijfeld om mijn frons rimpels te laten behandelen. Na mijn eerste gesprek met de heer Sediqi, was ik er zeker van om me te laten behandelen. Goed geïnformeerd. Na 2 dagen zag ik al resultaal:) super blij ermee.
- Mw. C

Super tevreden.

★★★★★
Er wordt goed naar je geluisterd, en je wensen. De dr. neemt echt de tijd voor, ik ben super tevreden.
- Angelina

Heel tevreden.

★★★★☆
Ik ben zeer tevreden, zeer hygiënisch en goede zorg en uitleg over de producten waar dr. Sediqi mee werkt. Ik heb op diverse plaatsen mij laten behandelen en ben erg blij met het resultaat. Heb ook mijn lippen laten vullen met fillers en het is erg mooi geworden , omdat ik smalle lippen had en ze nu voller zijn geworden. Ik kom zeker terug want ik ben zeer tevreden. Groetjes, Mw. Chantal
- Chantal

Deskundig

★★★☆☆
Vriendelijke, deskundige en overkomende arts.
- Bouwman

Onze vestigingen

ALMERE

Randstad 21-05 F
1314 BD Almere
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

HILVERSUM

Vaartweg 180
1217 SZ Hilversum
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

AMSTERDAM

Maasstraat 128
1078 HP Amsterdam
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

Back To Top
Scan de code