PRP facelift (Vampire facelift en Dracula facelift) - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Rimpels: niemand is er blij mee, en iedereen krijgt ze vroeg of laat. PRP vult rimpels op met lichaamseigen bloedplasma met groeifactoren: Platelet Rich Plasma oftewel plaatjesrijk plasma. Uit je eigen bloed, dus dat klinkt erg veilig, veiliger dan Botuline toxine of andere stoffen.

PRP als techniek om je rimpels te vullen en te vervagen. Want wie wil er rimpels? Als de ingespoten stof dan ook nog van jezelf is, is vertrouwen gewekt.

PRP is een techniek om huidverbeteringen te bewerkstelligen. PRP is een afkorting voor Platelet Rich Plasma, oftwel bloedplasma met veel bloedplaatjes. PRP wordt een nieuwe methode van injectables genoemd. Het wordt in Nederland ook wel plaatjesrijk plasma genoemd. De toepassing met injectables heet ook wel Angel facelift.

Eerst wordt er bij de klant wat bloed afgenomen. Meestal zijn 2 of 3 buisjes voldoende voor een behandeling. Niet meer dus dan een regulier bloedonderzoek door het lab. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Hierdoor worden bloedplaatjes met groeifactoren gescheiden van de rode bloedlichaampjes. Het bloedplasma is de vloeistof waarin beide zweven. Het bloedplasma met de grote hoeveelheid bloedplaatjes is het product dat gebruikt wordt.

Bloedplaatjes zijn nog geen volledige cellen, maar enkel nog fragmentjes. Als je, je stoot of verwondt, beschadig je cellen in je lichaam. Bloedplaatjes klonteren dan samen op de plaats van beschadiging, ze plakken aan elkaar en vormen een prop die de beschadiging afsluit. De start van de genezing. Want deze bloedplaatjes bevatten ook groeifactoren die zorgen voor wondgenezing en weefselgeneratie. En hier wordt weer dankbaar gebruik van gemaakt in diverse genezings- en plastische technieken.

PRP is geen nieuwe techniek. Het wordt al jarenlang gebruikt in tandheelkunde en orthopedie. Zelfs in de dierengeneeskunde wordt het gebruikt, o.a. bij het herstellen van peesproblemen bij paarden. Het winnen en toepassen van bloedplaatjes met groeifactoren is ook onderwerp geweest van promovendus drs. Mooren in 2010 op de Radboud Universiteit Nijmegen *): ‘Groeifactoren uit bloedplaatjes: stimulans voor botgenezing?’. Mooren heeft als kaakchirurg door onderzoek aangetoond dat bij een groep van twintig patiënten, met beschadiging van het kaakbot wegens een tumor, botgroei gestimuleerd kon worden. Positieve werking van PRP is dus aangetoond. Een aandachtspunt was wel dat verder onderzoek nodig bleek naar de ideale dosering.

Indicaties waarvoor PRP kan worden toegepast: verfijnen en verwijderen van fijne lijntjes en rimpels, beginnende kaalheid en haaruitval, zon beschadigde huid, donkere kringen onder de ogen, verslapping van de huid (huid textuur en toon herstel), vergrote poriën, droge en doffe huid die soms kan jeuken (herstel vocht en gloed), hyperpigmentatie en veroudering, roodheid, striae, acne littekens en littekens.

Back To Top