skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Wanneer je hangende mondhoeken hebt die in een rust situatie naar beneden hangen kan dit een wat ontevreden gezicht geven. De oorzaak hiervan is een overactief spiertje dat de mondhoeken naar beneden trekt.

Met Botuline toxine kunnen deze spiertjes worden ontspannen. Hierdoor komen de hangende mondhoeken subtiel omhoog waardoor de uitstraling een stuk vrolijker wordt.

Vaak wordt naast Botuline toxine voor een filler gekozen omdat fillers de schaduw van de marionetlijnen kunnen verminderen. De marionetlijnen lopen van je mondhoeken schuin naar beneden. Het kan een enorm dankbare behandeling zijn om deze lijn te verminderen, omdat de gezichtsuitdrukking dan veel vrolijker wordt. Net als de neus mond plooi (of neus-lippen plooi) is de marionetlijn een gevolg van de normale verouderingsprocessen. Doordat de huid van de wang naar binnen beweegt en als het ware over de mondhoek struikelt, ontstaat een schaduw.

De beste behandeling van hangende mondhoeken en marionetlijnen is een combinatie van Botuline toxine en fillers, waarbij een liftende behandeling wordt uitgevoerd zoals bij de Liquid Facelift.

Welke filler jouw arts gebruikt om jouw marionet lijnen te verzachten hangt af van de diepte van de plooien. De feitelijke behandeling bestaat uit een aantal prikjes waarmee de gelvormige filler precies op de juiste plaats onder de huid wordt aangebracht. Het resultaat van de behandeling met een hyaluronzuur filler blijft ongeveer 6 tot 9 maanden zichtbaar. Met de Radiesse® filler kan dit oplopen tot een jaar.

Back To Top