Frons rimpels - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Boos kijken we allemaal weleens,maar sommigen krijgen te horen dat ze continu boos kijken. De fronslijnen zijn hier vaak verantwoordelijk voor.

De fronslijnen behoren tot de zogenaamde dynamische rimpels. Dit wil zeggen dat deze rimpels ontstaan door spieractiviteit, waardoor na verloop der tijd lijntjes in de huid blijven staan. Doordat de spieractiviteit in het gelaat toeneemt en de huid steeds minder vergevingsgezind wordt door de afname van onder andere collageen, zullen de lijntjes onbehandeld steeds dieper worden.

Door de spiertjes tijdelijk te ontspannen doorbmiddel van een behandeling met een spierontspanner als Botuline toxine, krijgt de huid de kans om zich te herstellen. Oppervlakkige lijntjes zullen gaan verdwijnen en diepere lijnen zullen verminderen en verzachten. Doordat de spieren die verantwoordelijk zijn voor het fronsen ook in rust vaak de wenkbrauwen een beetje naar beneden en naar binnen trekken, is een mooie bijkomstigheid van deze behandeling dat de wenkbrauwen meestal heel subtiel wat frisser komen te staan.

De behandeling met Botuline Toxine van de frons is volstrekt ongevaarlijk en neemt slechts ongeveer tien minuten in beslag. Reken bij een eerst bezoek op iets meer tijd, ongeveer 30 minuten. Na ongeveer vijf dagen begint de behandeling zijn werking te laten zien, je zult merken dat je de frons spieren steeds minder kunt aanspannen. Na ongeveer twee weken is de werking optimaal. We zien je dan ook graag even terug op controle rond die tijd om het resultaat te evalueren.

De behandeling behoudt zijn werking ongeveer drie tot vier maanden en dient daarna herhaald te worden voor het behoud van een optimaal resultaat.

Bij diepere fronslijnen kan een behandeling met Botuline Toxine gecombineerd worden met een filler behandeling met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stofje dat van nature in het lichaam en voornamelijk in de huid voorkomt. Overgevoeligheids- of allergische reacties zijn daarom ook niet te verwachten. Het effect van de filler behandeling is direct zichtbaar, en blijft ongeveer negen tot twaalf maanden optimaal.

Back To Top