PRP bij haaruitval - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

PRP bij haaruitval

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval en dunner wordend haar. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen, is het resultaat hetzelfde: een verminderd zelfvertrouwen. Hoe eerder u begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van uw haar. PRP en Micro-Needling kunnen hierbij een effectieve rol spelen.

Lichaamseigen Platelet Rich Plasma stimuleert haargroei

Platelet Rich Plasma, oftewel plaatjesrijk plasma (PRP), is geheel lichaamseigen. We nemen een buisje van uw bloed af dat we vervolgens centrifugeren.  Zo scheiden we het plaatjesrijke bloedplasma. Deze bloedplaatjes zijn rijk aan lichaamseigen groeifactoren en nutrietions . Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren en overleven door de voeding die ze krijgen. Door de haarzakjes te voeden met PRP, wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt. PRP kan worden gebruikt bij dunner wordend haar. De behandeling is ook geschikt voor het stimuleren van de haargroei na een haartransplantatie en grens bewakking van haarverlies bij mannen na een haartransplantatie.

Wat doen de groeifactoren in PRP?

  • verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes
  • stimuleren de groei van de haarfollikel
  • maken haarzakjes gezond en sterk
  • verminderen ontstekingen
  • verbeteren de voeding van de haarfllikel

Micro-Needling met Platelet Rich Plasma

Nadat bij u bloed is afgenomen en dit is gecentrifugeerd, wordt het PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt. In de meeste gevallen adviseren wij 4 opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal 2 weken. U start met een kuur van 4 behandelingen. Twee maanden daarna beoordelen we het resultaat. Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de kuur van 4 behandelingen 1- of 2-jaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling met Micro-Needling  is weinig belastend; u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden. Een bijkomend positief effect van Micro-Needling in combinatie met  PRP heeft een  aantoonbare effect, vderzorgt extra nutrietions toevoer en bewaak de gezonde grans van haarverlies.

Specialist in behandeling met PRP

Botuline kliniek  is gespecialiseerd in behandelingen met Platelet Rich Plasma. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden van PRP voor uw haargroei? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een consult gesprek.

Back To Top