Chirurgische Ooglidcorrectie de behandeling – Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Chirurgische Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden zorgen vaak voor ontevredenheid over het uiterlijk. U voelt zich jong en vitaal, maar uw gezicht straalt iets anders uit. Een bovenooglidcorrectie zorgt voor een open en minder vermoeide blik. Een bovenooglidcorrectie kan hoofdpijnklachten doen verminderen en zorgen voor beter zicht. Deze relatief kleine ingreep wordt bij Botuline klinieken altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen.

De ooglidcorrectie van de bovenoogleden is vaak de oplossing voor het slapper worden van de bovenoogleden. Andere gebruikte termen voor een bovenooglidcorrectie is ‘ooglift‘ en ‘bleparoplastiek superior”.

Een bovenooglidcorrectie gegarandeerd met een mooi en natuurlijk resultaat

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd met het behoud van de “eigen ogen”. Dat wil zeggen dat u na het ondergaan van de bovenooglidcorrectie een natuurlijk resultaat mag verwachten. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. De reden waarom er zoveel ooglidcorrecties worden uitgevoerd is dat door het minder elastisch worden van de huid de oogleden slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden heeft dit als direct gevolg dat een huidplooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijk wordt.

Een bovenooglidcorrectie tegen functionele klachten

Ooglidcorrecties van de bovenoogleden worden veelal ook uitgevoerd vanwege ‘functionele klachten’ dat wil zeggen klachten van zware oogleden, drukkend gevoel op de bovenoogleden en hoofdpijnklachten. Door het zakken van het voorhoofd en dientengevolge de wenkbrauwen kan het probleem van de huid van de bovenoogleden eerder tot een probleem en dus een indicatie voor een bovenooglidcorrectie leiden. Indien de wenkbrauwen te laag zijn gezakt is echter een correctie van de bovenoogleden (alleen) niet de juiste oplossing. In dat geval moet er een wenkbrauwlift worden uitgevoerd, al dan niet gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrecties tegen het verouderingsproces

In de strijd tegen het verouderingsproces wordt een ooglidcorrectie van de bovenoogleden vaak ingezet. Hoewel enige rimpel- en plooivorming in het gezicht tot het normale verouderingsproces behoren, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Daarom wordt bij de beoordeling van het behandelen van “the aging face” altijd bekeken of naast een bovenooglidcorrectie een onderooglidcorrectie van toegevoegde waarde kan zijn. Ook wordt er gekeken of er door overmatige spierkracht in de fronsregio niet (mede) een te lage stand van de wenkbrauw is ontstaan. In dit geval zal er worden besproken dat enkele aanvullende prikjes van spierontspanner  in de fronsregio de mogelijkheid biedt om het effect van een bovenooglidcorrectie te ‘boosten’.

Wie komt er voor in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

Of een ooglidcorrectie van de bovenoogleden een oplossing kan bieden van de klachten en/of wensen moet bij iedere patiënt individueel bekeken worden. Leeftijd speelt geen rol van betekenis in de afweging of de bovenooglidcorrectie wel of niet kan worden uitgevoerd. Eventuele zogeheten kraaienpootjes verdwijnen door het uitvoeren van de ooglidcorrectie van de bovenoogleden overigens niet. Deze zijn eventueel aanvullend met spierontspanners te behandelen, gelijktijdig met de bovenooglidcorrectie. Indien u een bovenooglidcorrectie overweegt en u hebt ook klachten over uw gezichtsvermogen, tranende en/of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste consult te melden.

Indicatie

Huidoverschot is het gevolg van het ouder worden, zo ook bij de bovenoogleden, wat op zich al genoeg indicatie kan zijn voor het verrichten van een bovenooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt vaak op al wat jongere leeftijd (voor het dertigstelevensjaar) uitgevoerd. Wanneer er aanleg voor deze aandoening bestaat door een bepaalde bouw van de oogkas en/of oogleden die sneller slapper en dunner worden. De huid van de bovenoogleden gaat dan overhangen waarbij u het gevoel krijgt dat de wenkbrauwen opgetrokken moeten worden, om beter te kunnen zien. Vermoeide ogen kunnen het gevolg zijn.

Bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift?

Een bovenooglidcorrectie wordt vaak nog uitgevoerd terwijl er al enige mate van verzakking van de wenkbrauwen bestaat. Echter moet er geen bovenooglidcorrectie worden uitgevoerd indien er sprake is van een duidelijke mate van verzakking van het voorhoofd en dientengevolge ook van de wenkbrauwen. In dit geval is het vaak raadzaam om in plaats van een bovenooglidcorrectie een wenkbrauwlift te laten verrichten. Soms is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten doen. Tijdens het consult wordt u uitgelegd wanneer dit het geval is. Ook indien u tegelijk met bovenooglidcorrectie een onderooglidcorrectie overweegt kunt u dit het beste direct bespreken tijdens het eerste consult.

Verwachtingen

Een bovenooglidcorrectie biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor geselecteerde kandidaat uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Zoals bij elke ingreep, moet men ook bij een bovenooglidcorrectie realistisch zijn in de verwachtingen. Bij het eerste consult is het verstandig uw verwachtingen goed op een rijtje te zetten en te bespreken. De specialist die uw bovenooglidcorrectie zal doen heeft een zeer ruime ervaring met het uitvoeren van de ooglidcorrecties.

Nazorg

Tarieven 

Back To Top
Scan de code