Hamsterwang – Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Hamsterwangen behandelen

Als je het woord hamsterwangen hoort, denk je waarschijnlijk aan dikke of bolle wangen. Maar met hamsterwangen gaat het in cosmetisch geneeskunde termen juist over slappe en hangende wangen. Een beauty probleem dat vaak voorkomt bij het ouder worden, maar waar ook relatief jonge personen last van kunnen krijgen. Waarom krijgt men eigenlijk hamsterwangen en wat is er aan te doen?

 

Hamsterwangen ontstaan door een slappe kaaklijn. De wangen en huid van de kaaklijn worden slap doordat de stevigheid en elasticiteit van het weefsel in het gezicht afneemt. Dit is een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. Ook volumeverlies, botverlies, steun- en vetweefselverlies kunnen oorzaken van een slappe kaaklijn zijn.

Het weefsel op het jukbeen krijgt door al die veranderingen op een bepaald moment niet voldoende steun meer. Hierdoor zakt de huid naar de kin en ontstaan er hamsterwangen. Maar ook op jongere leeftijd kunnen mensen hamsterwangen krijgen. Bij de één ontstaat verlies van stevigheid van de huid eerder dan bij de ander. Dat is grotendeels genetisch bepaald.

De V- vorm (links) van het gezicht is een kenmerk van jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Deze V-vorm is gedeeltelijk afhankelijk van een mooie kaaklijn.

Een goed gedefinieerde, strakke kaaklijn is een teken van jeugdigheid; het kaakbeen verliest namelijk volume bij de veroudering. Daarnaast komt een verplaatsing van vetweefsel voor; vetvermindering vindt plaats boven in het gezicht en vetophoping onder in het gezicht, ook langs de kaaklijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een meer rechthoekig gezicht, of zelfs voor een omgekeerde V-vorm.

Anderen hebben juist last van een te grote kauwspier doordat ze bijvoorbeeld knarsetanden of heel veel spanning in hun kaken houden. Dit leidt tot een hoekige vorm van het gezicht. En om de balans in het gezicht te verbeteren kunnen we diverse dingen doen in het gebied van de kaak.

Er bestaan verschillende manieren om de kaaklijn te verbeteren. Als het gaat om de verbetering van de contour van de kaak kunnen fillers een belangrijke plek innemen binnen de mogelijkheden. Met fillers kan de huid verstevigd worden waardoor deze strakker wordt en minder makkelijk naar beneden zakt. Tevens kan met fillers de hoek van de kaak geaccentueerd worden en de kaaklijn worden rechtgetrokken.

Ook bij mannen kan een filler bij de kaak ter plaatse van de kauwspier een mooi resultaat geven. Hierbij wordt de mannelijkheid versterkt en krijgt de man een stoerdere uitstraling. Als het gaat om een te grote vetophoping onder of op de kaaklijn kan door middel van liposuctie vet worden weggehaald om een mooie kaaklijn te verkrijgen. Wanneer men een te hoekig gezicht krijgt door een overactieve kauwspier kan met Botuline toxine de kauwspier tot rust gebracht worden om een mooiere kaaklijn te verkrijgen.

Reviews

Neus-lippenplooi

★★★★☆
Ik heb mijn neus-lippenplooi laten doen en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik ben vriendelijk en professioneel geholpen door Dokter M. Sediqi. Het resultaat is natuurlijk en maakt je zeker vele malen jonger !
- Denise

Ik ben zeer tevreden.

★★★★☆
Mijn fronsrimpel, voorhoofd en kraaienpootjes heb ik laten behandelen met botuline toxine. Na 2 weken een vervolgafspraak om te controleren of de spierontspanner het gewenste effect had. Zonder extra kosten is er nog wat bij gespoten, zodat het effect nu optimaal is. Ik ben zeer tevreden. Er wordt tijd voor je genomen en er wordt goed uitgelegd wat er gaat gebeuren. Over 3 maanden heb ik weer een afspraak staan. Graag alleen mijn voornaam vermelden.
- Jacqueline

Goede informatie.

★★★☆☆
Lang over getwijfeld om mijn frons rimpels te laten behandelen. Na mijn eerste gesprek met de heer Sediqi, was ik er zeker van om me te laten behandelen. Goed geïnformeerd. Na 2 dagen zag ik al resultaal:) super blij ermee.
- Mw. C

Super tevreden.

★★★★★
Er wordt goed naar je geluisterd, en je wensen. De dr. neemt echt de tijd voor, ik ben super tevreden.
- Angelina

Heel tevreden.

★★★★☆
Ik ben zeer tevreden, zeer hygiënisch en goede zorg en uitleg over de producten waar dr. Sediqi mee werkt. Ik heb op diverse plaatsen mij laten behandelen en ben erg blij met het resultaat. Heb ook mijn lippen laten vullen met fillers en het is erg mooi geworden , omdat ik smalle lippen had en ze nu voller zijn geworden. Ik kom zeker terug want ik ben zeer tevreden. Groetjes, Mw. Chantal
- Chantal

Deskundig

★★★☆☆
Vriendelijke, deskundige en overkomende arts.
- Bouwman

Onze vestigingen

ALMERE

Randstad 21-05 F
1314 BD Almere
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

HILVERSUM

Vaartweg 180
1217 SZ Hilversum
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Tijdelijk gesloten.

AMSTERDAM

Maasstraat 128
1078 HP Amsterdam
+31 856 66 62 29
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

Back To Top
Scan de code