Voorhoofd rimpels - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Een mooi, egaal voorhoofd met een gezonde gloed, weinig rimpels, regelmatige pigmentatie en een glooiende contour is nog steeds iets dat we nastreven. Het voorhoofd is ten slotte een groot deel van het gezicht. Door middel van verschillende cosmetische ingrepen zoals injectables of peelings kunnen er verschillende accenten worden aangebracht waardoor het gewenste resultaat gemakkelijk bereikt worden

Voorhoofdsrimpels, die vaak horizontaal over het voorhoofd lopen, worden veroorzaakt door het op en neer bewegen van de wenkbrauwen. Je trekt je wenkbrauwen omhoog en als gevolg daarvan ontstaan er horizontale voorhoofdsrimpels. Hoe vaker je deze beweging maakt, hoe dieper de rimpels in het voorhoofd worden.

De eerste keuze bij het behandelen van voorhoofd rimpels is vaak een behandeling met Botuline toxine. Deze ontspant de spieren in het voorhoofd die voor beweging zorgen, waardoor de huid en de rimpels in deze rustperiode zich langzaam kunnen herstellen. Als de rimpels al te diep in het voorhoofd zitten, kan naast een behandeling met botuline toxine een behandeling met een filler uitkomst bieden om het voorhoofd weer mooi egaal te krijgen.

Ook de huid zelf kan de oorzaak zijn van de rimpels als deze erg dun is geworden. Wanneer de huid wordt verstevigd met huidverbeterende programma’s, zullen de rimpels minder makkelijk vormen en sneller genezen. Huidverbeterende programma’s voor het voorhoofd bestaan vaak uit bepaalde crèmes voor thuisgebruik (vaak op basis van vitamine A-zuur), dermarollertherapie (in de kliniek en thuis), peelings, laserbehandelingen, microdermabrasie en ultrasoon. Vraag tijdens een consult bij Botuline Rimpelzorg Klinieken aan de arts welk programma of welke cosmetische ingreep voor jou het beste is. Voor een effectieve behandeling van diepere voorhoofdsrimpels is het noodzakelijk om met een filler de rimpels zelf te behandelen. De ideale behandeling bestaat vaak uit een combinatie van bovengenoemde mogelijkheden.

Back To Top