PlexR® Soft Surgery - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

PlexR® behoort tot de nieuwste generatie medische apparatuur en is één van de meest innovatieve, effectieve en veilige medische methodes voor niet invasieve medisch/cosmetische behandelingen. PlexR®-behandelingen worden uitgevoerd door een cosmetisch arts die speciaal voor deze methode is getraind.

Lifting van oogleden, wenkbrauwen en hals zijn erg populair. Evenals het behandelen van rimpels en een verslapte huid. Met de innoverende PlexR®-technologie zijn er tientallen nieuwe medisch esthetische behandelingen mogelijk. De PlexR®-technologie heeft nog maar net zijn intrede gemaakt in Nederland en is hierdoor nog relatief onbekend.

Voor & Na Foto’s

PlexR®werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Plasma wordt in de natuurkunde ook wel de vierde ‘aggregatietoestand’ genoemd. Dit betekent dat het naast vast, vloeibaar en gas, de vierde vorm is die materie aanneemt.

Tijdens een PlexR®-behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma, dat de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR® bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. De PlexR® stelt de arts in staat om gericht te liften en bepaalde gezichtszones te remodelleren.

PlexR® kan gebruikt worden voor de behandeling van diverse huid- en verouderingsproblemen. Het is een volledig veilige methode en is geschikt voor elk huidtype. De resultaten zijn direct zichtbaar en definitief. Een gesublimeerde huid zal niet in staat zijn zich te “herstellen” van de behandeling, waardoor de resultaten permanent zijn.

Naast het directe effect van lifting en verjonging, is er nog een ander positief effect dat op de lange termijn waargenomen kan worden. Een behandeling met plasma zorgt tegelijkertijd indirect voor biostimulatie in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels gestimuleerd. Dit effect, in combinatie met de herstructurering van het bindweefsel, zal de behandelde regio’s een extra boost geven in hun stevigheid en volume.

Back To Top