skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

 

Hoofdpijnbehandeling bij Botuline (rimpelzorg klinieken) €198,-

 

Hoofdpijn is een complex fenomeen en kent vele oorzaken. Onder andere erfelijke factoren en leefstijlfactoren spelen hierbij een rol. Bij het laatste gaat het dan vooral om stress en spierbelasting. In veel gevallen helpt een pijnstiller tegen de hoofdpijn, echter langdurig gebruik van pijnstillers kan ook averechts werken en hoofdpijnklachten uitlokken of verergeren. Gelukkig hebben veel mensen baat bij behandelingen met Botuline Toxine, vooral bij spierspanningshoofdpijn blijkt het succes te hebben. Kom gerust eens op consult bij onze arts om te kijken of deze behandeling de oplossing voor jou kan zijn. Laat hoofdpijn niet je leven beheersen.

Spierspanningshoofdpijn

De meest voorkomende hoofdpijn is de spierspanningshoofdpijn, te herkennen aan een drukkend gevoel rondom het hoofd en soms gepaard gaande met pijn in de nek en schouders. Dit type hoofdpijn hebben we allemaal wel eens, waarbij een lichte pijnstiller vaak afdoende is. Chronische spierspanningshoofdpijn kan het gevolg zijn van spanningen en stress, een langdurige en eentonige werkhouding (ook continu staren naar een computerscherm) of het gebruik van een verkeerd matras of hoofdkussen. Vaak zit er veel spanning in de nekspieren welke in verbinding staan met het hoofd. In dat geval kan fysiotherapie soms een uitkomst bieden en een andere behandeling welke de spieren ontspant.

Botuline Toxine ter verlichting van hoofdpijn

Uit ervaring blijkt dat een tijdelijke spierontspanner (Botuline Toxine type A) goed kan helpen tegen spierspanningshoofdpijn. Een van de oorzaken van hoofdpijn is namelijk het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht en de nek. Aangezien Botuline Toxine een spierverslapper is, kan een behandeling hiermee uitkomst bieden. Mocht je veel last hebben van hoofdpijnklachten, valt een dergelijke behandeling zeker te overwegen.

Wat houdt de behandeling in?

Voor een effectieve behandeling van hoofdpijn injecteren we de frons- en voorhoofdsspieren (2 zones). Gemiddeld worden er 13 tot 15 prikjes verdeeld over beide zones. Het spierverslappende effect is echter pas na enkele dagen tot weken merkbaar. In de daaropvolgende periode zal de frequentie en eventueel de mate van hoofdpijn afnemen. Het effect houdt gemiddeld drie maanden aan waarna de spieren weer actief beginnen te worden en een nieuwe behandeling met een spierontspanner nodig is. Een Botox behandeling tegen hoofdpijn kost €199,- en een Bocouture behandeling €190,-. Bij sommige cliënten kan het voorkomen dat zij last hebben van een grote gedeelte (dus ook de zijkanten van het gezicht) waardoor een losse extra zone wellicht nodig is. De behandelaar zal hierover beslissen tijdens een consult.

 

Back To Top