skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Bel ons vandaag!+31 623 81 07 47info@rimpelzorg.nl

Een snelle en veilige behandeling om van rimpels af te komen is door middel van een rimpelbehandeling met spierontspanner d.m.v. een intensieve filler.

De filler is op basis van een gif dat in de natuur voorkomt, maar wat gezuiverd en verdund als medicijn gebruikt wordt. Het doel van de behandeling is om er voor te zorgen dat spieren zich minder onwillekeurig samentrekken, waardoor u minder ongewilde bewegingen maakt.

Rimpels ontstaan veelal door activiteiten als lachen, fronsen en kauwen. Door het samentrekken van spieren ontstaan zo bijvoorbeeld voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes.

Door behandelen van de rimpels met een spierontspanner, worden de activiteiten van de spieren tijdelijk stopgezet, waardoor je de bewegingen niet meer kunt maken en de rimpels vervagen, verdwijnen en niet meer kunnen verergeren. Naast het effect op de spieren blokkeert het ook werking van de zenuwen op de zweetklieren. Daarom worden transpiratie oksels tegenwoordig ook veelvuldig behandeld met deze filler.

Een rimpelbehandeling bestaat uit een aantal kleine prikjes aangebracht door ervaren BIG-geregistreerde artsen en Physician Assistant met een kwaliteitsregister nummer. Voor het uitvoeren van rimpelbehandelingen met de intensieve filler is een grote kennis van de anatomie en ervaring met veroudering vereist. Vaardigheid en training is key. De hoeveelheid eenheden dat gebruikt wordt, is afhankelijk van de sterkte van de spier. Er is maar een hele kleine hoeveelheid vloeistof nodig en er zijn een aantal vaste prikpunten.

Na 3-4 dagen zie je de eerste resultaten, de werking is optimaal na maximaal na 2 weken en het effect blijft gemiddeld 3 maanden aanhouden. De rimpelbehandeling werkt preventief. Hoe consequent en hoe vaker er een rimpelbehandeling plaatsvindt, hoe langer de tussenperiode wordt.

Rimpelbehandeling is een geneesmiddel en ieder geneesmiddel heeft risico’s. Roodheid, zwelling en blauwe plekken zijn de meest voorkomende gevolgen van een behandeling. Deze komen echter zelden voor. Mensen met spierziekten en zwangere vrouwen die borstvoeding geven, worden afgeraden rimpelbehandelingen te ondergaan.

    Afspraak maken

    Back To Top