skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht
In sommige gevallen is een haartransplantatie nog niet van toepassing voor je. In dat geval is het belangrijk dat je haarverlies wordt gestopt. Hiervoor kun je bij ons de nodige producten bestellen / aanvragen.

Er zijn verschillende soorten haaruitval waar je mee te maken kan hebben. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Erfelijk haaruitval – Alopecia AndrogeneticaDit is een erfelijk bepaald haaruitval en begint vaak in de kruin. De oorzaak hiervan is het hormoon DHT (Dihydrotestosteron). De groeifase van het haar wordt ingekort doordat er veel DHT op de hoofdhuid voorkomt en hier een erfelijke aanleg tot overgevoeligheid voor is. Om de kaalheid uit te stellen hebben we verschillende middelen daarvoor. HairForte Spray en Xpecia is een goede combinatie om dit proces te vertragen. Wij kunnen aan de hand van je foto’s een analyse maken welke fase je bevindt en wat er voor je mogelijk is.
  • Pleksgewijze haaruitval – Alopecia areataDit is een haaruitval soort die overal op je lichaam kan voorkomen. Het is heel plaatselijk waarbij er haren afvallen en eromheen wel normaal haargroei is. Bij sommige mensen groeien deze plekken zonder behandeling ook dicht en zijn ze dus tijdelijk, maar dit kan heel maanden tot jaren duren. Een speciaal product om Alopecia Areata  te behandelen is Sadbe 0,1% of Sadbe 1%. Deze zorgt ervoor dat het immuunreactie tegen de haarwortels verminderd wordt en de haarwortels aangewakkerd worden om sneller terug te groeien.
  • Ineens veel haaruitval- Telogeen DefluviumAls je meer dan 500 of 1000 haren per dag verliest kan je last hebben van Telogeen Defluvium. Je haren gaan van een groeifase naar een rustfase. De haargroei zal in de meeste gevallen herstellen indien er geen andere oorzaak hiervoor is. Deze vorm van haaruitval kan door verschillende oorzaken komen zoals; stress, ijzergebrek en/of medicijngebruik. Er is een acute vorm en een chronische vorm van telogeen haarverlies. De acute vorm van telogeen haarverlies kan worden veroorzaakt door  ernstige ziekte, sterk verminderde voedselinname, operatie onder narcose, bloedingen en periode met hoge koorts. Als het haarverlies langer dan zes maanden aanhoudt, spreek je van chronisch telogeen haarverlies. De bekendste oorzaken hiervan zijn: schildklierafwijkingen, bloedarmoede, bepaalde geneesmiddelen, zoals bloedverdunners, bètablokkers en chemotherapie, overmatige inname van vitamine A en ziekten aan de alvleesklier, lever en nieren. Mogelijk kan telogeen haaruitval ook worden veroorzaak door psychische stress. Door stress verkrampt je nek, waardoor de bloedtoevoer naar je hoofdhuid vermindert. De haarzakjes raken minder doorbloedt, waardoor ze minder voedingsstoffen krijgen en af kunnen sterven. Een aanvulling van Biotine kan helpen om de haaruitval te stoppen.

*Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Een aanvulling van vitamines voor en/of na een haartransplantatie is essentieel. 

Onze vestigingen

ALMERE

Randstad 21-05 F
1314 BD Almere
+31623810747
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

HILVERSUM

Vaartweg 180
1217 SZ Hilversum
+31623810747
info@rimpelzorg.nl

Maandag tot en met vrijdag van: 09:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

AMSTERDAM

Olympiaplein 126
1076AK Amsterdam
+31623810747
info@rimpelzorg.nl

Dinsdag van: 13:00 uur tot 20:00 uur.
Zaterdag op afspraak.
Zondag gesloten.

Back To Top