Haartransplantatie (FUE techniek) - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

De FUE (FUE – Follicle Unit Extraction) haartransplantatie techniek wordt gebruikt om grafts te transplanteren van de ene plek van het hoofd naar een andere plek. Bij deze nieuwe techniek e techniek worden de haarwortels een voor een met een holle naald van de donorplek verwijderd. Het gebied waar de haren vandaan gehaald worden, bevindt zich meestal aan de achterkant van het hoofd. De haren die daar groeien vallen namelijk niet uit, zelfs niet bij ernstig mannelijk haarverlies.

Bij een haartransplantatie volgens de FUE methode worden haren verplaatst naar bijvoorbeeld bovenop het hoofd, de haarlijn of de inhammen. De getransplanteerde haren behouden hun genetische eigenschappen van de haarkrans en vallen daarom dus niet uit. Het gevolg is dat er weer haargroei kan plaatsvinden op plekken die eerst kaal waren.

Het grote voordeel van de haartransplantatie volgens de FUE-techniek is dat de wondgenezing snel verloopt op de plekken waar de haren zijn weggenomen en dat er geen langgerekt litteken achter blijft zoals bij de haartransplantatie met de FUT methode. Nadelen zijn er echter ook. Op de plekken waar de units of grafts zijn weggenomen, kunnen kleine littekens achter blijven. Dit is vooral goed te zien als de haren afgeschoren of gemillimeterd worden.

De FUE haartransplantatie techniek is arbeidsintensiever dan de FUT techniek en vaak ook duurder. We zien echter dat de FUT haartransplantatie methode steeds minder wordt uitgevoerd. Bij de FUE methode kunnen tegenwoordig bij bepaalde klinieken meer dan 2000 grafts per dag worden getransplanteerd. Om voldoende haren te transplanteren, zijn er soms meerdere behandeldagen nodig.

Wilt u meer informatie of wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor haartransplantatie met deze techniek? Neem dan contact met ons op.

Back To Top