Lipofilling - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Lipofillipoling is een bewezen techniek waarbij de middels liposuctie geoogste vet cellen, na bewerking, elders worden ingespoten ter opvulling van defecten of rimpels of ter vergroting van bijvoorbeeld borsten of billen.

In de eerste periode na de lipofilling zal een gedeelte van de vetcellen oplossen, maar de overige ingebrachte cellen geven een blijvend resultaat.

Erfelijkheid, veroudering of ziekte kunnen plaatselijk volume verlies veroorzaken. Veel voorkomende problemen zijn ingevallen wangen, holle oogkassen, plattere billen en slappe of asymmetrische borsten. Een oplossing voor dit volume verlies is lipofilling. Het is een unieke manier om met lichaamseigen vet jouw contouren te verbeteren. Omdat er bij lipofilling gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vet is deze methode erg veilig en is er geen risico op afstoting.

Tevens is het zo dat er bij liposuctie (het weghalen van vetcellen) naast vetcellen ook zogenaamde stamcellen meekomen. Hierdoor geeft lipofilling (het inbrengen van de vetcellen) een versoepeling van het weefsel bij bijvoorbeeld littekens, trauma, brandwonden of na bestraling.

 

Back To Top