Tattoo en micropigmentatie verwijdering - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

Stoort u zich al jaren aan een oude of lelijk gezette tatoeage?

Wij kunnen alle kleuren en huidtypes behandelen.

Wij verwijderen u tattoo met de YAG-laser. Deze laser breekt de kapsels waarin de inktdeeltjes zitten open. Hierdoor verspreiden de pigmenten door het lichaam.

Uw afweersysteem zorgt ervoor dat de pigmenten deze worden opgeruimd.

Het aantal behandelingen hangt af van:

• de grootte en diepte van de tatoeage
• de kleur van de tatoeage
• de gebruikte tatoeage inkten
• de locatie van de tatoeage

Wat er gebeurt bij het verwijderen van een tattoo?

De tattoo is over het algemeen net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine lichtflitjes op uw tattoo. Hierdoor ontstaat er een witte was op het behandelde gebied, ook wel ‘laser- of white snow’ genoemd. Het gaat hier om een lichte verbranding die binne 20 minuten verdwijnt.

Na de behandeling zal er binnen enkele dagen korstvorming over de tattoo ontstaan waarin een klein gedeelte van de inkt zich zal vestigen en een deel wordt opgenomen door het lymfesysteem. Dit gedeelte verlaat via de natuurlijke weg het lichaam. Het andere gedeelte van het pigment wordt direct afgebroken tijdens de behandeling. Hoe snel de huid hersteld na een behandeling is sterk afhankelijk van uw fysieke toestand.

Resultaat

Na de behandeling wordt het behandelde gebied direct gekoeld en ingesmeerd met zalf. Vervolgens wordt u goed verbonden zodat er geen vuil en dergelijke in kan komen.
De huid voelt verbrand aan, dit is een normaal en verdwijnt de volgende dag. Vermijd 2 weken het zonnebaden en/of de zonnebank om pigmentverstoring te voorkomen. Zwemmen is in deze 2 weken i.v.m. risico op infecties ook niet aan te raden. Na ± 1 week zal het resultaat zichtbaar worden,  in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Tussen de behandelingen moet minimaal 6 tot 8 weken zitten zodat het pigment weer kan herstellen.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo verwijderen ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 keer.
Dit hangt af van:
• de leeftijd van de tatoeage
• de grootte en diepte van de tatoeage
• de kleur van de tatoeage
• de gebruikte tatoeage inkten
• de locatie van de tatoeage

Back To Top