TCA Peeling - Botuline Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content

De TCA peeling is een intensievere peeling dan die met glycolzuur om oppervlakkige lijntjes te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Een TCA peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect.

Wanneer de huid onregelmatig van structuur (door bijvoorbeeld acnelittekens ) is en oneffen oogt, kan een TCA peeling gedaan worden. Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof maakt de ‘watermantel’ van de eiwitten van de huid kapot. Daardoor slaan de eiwitten neer en gaat de cel dood.

Door de oppervlakkige huidlagen op die manier te laten afsterven, wordt de huid gedwongen een nieuwe huidlaag aan te maken. Deze vormt zich onder de ‘dode’ huidlagen. Als deze huidlagen afgestoten worden, is er daaronder een nieuwe huid met betere structuur en egalere pigmentatie gevormd. Een TCA peeling maakt de huid duidelijk egaler, maar helpt niet tegen huidverslapping.

Een TCA Peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig, zoalsl laser rejuvention , CO2 laser resurfacing of fillers.

Een TCA Peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals. De huid wordt er gladder en egaler door, maar een peeling helpt niet tegen huidverslapping.

Voor deze peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Nadat uw huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

Back To Top