skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Kraaienpootjes, wat zijn het en wat kan ik ertegen doen?

Wat zijn kraaienpootjes eigenlijk?

Kraaienpootjes, wellicht heeft u er al eens van gehoord? Kraaienpootjes zijn rimpels rondom het oog die op de afdruk van een klein kraaienpootje lijken. Deze rimpels ontwikkelen zich doorgaans als eerste en zijn een doorn in het oog van ook vele jonge mensen. Kraaienpootjes staan ook wel bekend als lachrimpels. Omdat tijdens het lachen de huid rondom de ogen samentrekt, worden de wangen omhoog getrokken. Hoe meer u lacht, hoe meer kraaienpootjes krijgt. Dus eigenlijk zijn kraaienpootjes niet enkel negatief, hoewel wij het ons ook kunnen voorstellen dat u er last van heeft.

Het ontstaan van kraaienpootjes

Zoals we net al verteld hebben, ontstaan kraaienpootjes door veel te lachen. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch. Bij het lachen trekt de huid rond onze ogen samen, waarbij deze daarna weer in de plooi terugschiet. De huid rondom de ogen wordt met de jaren echter steeds dunner. Dit maakt het steeds lastiger voor de huid om weer terug in haar plooi te schieten, met als gevolg: rimpels. Kraaienpootjes zijn misschien wel de meest permanente rimpels, maar zijn ook een teken van een vrolijke persoonlijkheid en iemand die veel lacht.

Wat kunt u tegen kraaienpootjes doen?

Misschien vindt u uw kraaienpootjes niet mooi. Gelukkig zijn er dan enkele dingen die u kunt doen. Stoppen met lachen is zeker geen aanrader. Bij Rimpelzorg kunt u eenvoudig en snel uw kraaienpootjes opvullen met fillers, of kiezen voor een behandeling met botuline toxine (botox). Uw rimpels worden subtiel verwijderd, zonder dat te zien is dat u deze heeft laten opvullen. Ideaal. Wenst u meer informatie? Neem dan vooral even contact op met onze specialist. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze. Goed om te weten is dat onze fillers en behandelingen met botuline toxine altijd worden uitgevoerd door een gecertificeerde arts. Als laatste tip willen wij u meegeven: zorg dat u in de zon altijd een zonnebril draagt. Dit voorkomt het onnodig samentrekken van uw ogen, waarmee ook uw oogspieren zich niet zullen aanspannen. Zo kunt u al veel doen in het voorkomen van kraaienpootjes. En, bescherm uw gezicht met een dagcrème met SPF. Hopelijk zien wij u snel terug in onze kliniek, waar wij uw kraaienpootjes met zorg verwijderen. Maak vandaag nog een afspraak met onze gecertificeerd arts!

Back To Top