skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

Wat is Carboxytherapie?

Gaat huidveroudering, donkere kringen en littekens tegen

Vind je het vervelend dat je huid ouder wordt? Of zie je andere dingen aan je huid waar je niet blij mee bent en die je graag zou laten verbeteren? Dan ben je wellicht geholpen met carboxytherapie. Carboxytherapie verhelpt donkere kringen en wallen rond de ogen, helpt de huid helderder maken, de huid strakker maken en het vet te verminderen. Lees in dit blog wat carboxytherapie voor huidverjonging is en waarom het wellicht voor jou uitkomst kan bieden.

Wat is carboxytherapie?

Voordat we je huidproblemen kunnen aanpakken, moeten we je natuurlijk eerst uitleggen wat carboxytherapie is. Met carboxytherapie injecteren we de huid met kooldioxide. Dat is hetzelfde gas dat champagne zijn bubbels geeft. Kooldioxide is een onzichtbaar en geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen en het is van nature ook aanwezig in het menselijk lichaam. De nieuwste toepassing van carboxytherapie is een injectie in de huid om deze te verjongen.

Wat doet carboxytherapie?

Zoals we eerlijk al benoemden helpt Carboxytherapie om donkere cirkels rond de ogen te verhelpen, de huid helderder maken, de huid strakker maken en het vet te verminderen. Na injectie van kooldioxide onder de huid maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor het gebied in de huid zich sneller hernieuwt. Dat komt doordat de huidcellen beter functioneren en de collageen-en elastine productie in de opperhuid en lederhuid worden gestimuleerd.

Wallen en donkere kringen aanpakken

Met 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen kun je van wallen en donkere kringen rond je ogen af zijn. De huid rond je ogen wordt beter, doordat de huid strakker wordt. Donkere, kringen worden minder doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Als de wallen of kringen worden veroorzaakt door volumeverlies onder de ogen, kun je beter een behandeling met fillers laten doen.

Striae en cellulitis verminderen

Voor het verminderen van striae (groeistrepen/zwangerschapsstrepen) en cellulitis zijn ongeveer 4 behandelingen met carboxytherapie nodig. Striae worden minder zichtbaar doordat de huidkleur van de strepen sterk verbetert als gevolg van de aanmaak van nieuw flexibel collageen. De huid wordt dus strakker. De striae behandeling met carboxytherapie combineren we vaak met microneedling en het gebruik van striae crème. Dat geeft een nóg beter resultaat.

Maak een afspraak bij Botuline Rimpelzorg Klinieken

Ben je wel klaar met die vervelende huidplekken en wil je een carboxytherapie-behandeling voor huidverjonging ondergaan? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen. Dat kan door hier op de site het contactformulier in te vullen, door te bellen naar 06-23810747 of door een mail te sturen naar info@rimpelzorg.nl.

Back To Top