skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht
6 Handige Tips Tegen Voorhoofdrimpels

6 handige tips tegen voorhoofdrimpels

Rimpels op uw voorhoofd voorkomen of behandelen

Je voorhoofd en het gebied rondom je ogen worden vaak als eerste ontsierd door rimpeltjes en lijnen. Veel mensen balen hier van, want door een voorhoofd met rimpels zie je er vermoeider en ouder uit. Bovendien kan je er ook hoofdpijn van krijgen. Gelukkig is er een heleboel wat je kunt doen om rimpels op het voorhoofd te voorkomen en te behandelen!

1. Gebruik een dagcrème met een hoge beschermingsfactor

Ook al is de zon heerlijk, toch is deze nog steeds de grootste veroorzaker van rimpels. Verzorg je huid dan ook elke dag met een dagcrème met een hoge beschermingsfactor, ook in de winter. Je bent dan het hele jaar door beschermd.

2. Kies voor antioxidantrijke voeding

Kies voor antioxidantrijke voeding, zoals pure chocolade, chiazaden, noten, groenten en fruit. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen lichaamsveroudering en huidschade. Voeg bijvoorbeeld chiazaden toe aan je yoghurtontbijt.

3. Drink voldoende water

Drink elke dag zes tot acht glazen water. Hiermee hydrateer je de huid van binnenuit en dat is weer goed om rimpels tegen te gaan.

4. Scrub regelmatig

Scrub je huid een keer per week. Door je huid te scrubben, verwijder je de dode huidcellen en zorg je ervoor dat je huid er weer jong en fris uitziet.

5. Draag een zonnebril buiten

Met een zonnebril bescherm je de dunne huid rondom je ogen. Ook zorg je er dan voor dat je minder fronst en met je ogen knijpt als je in de zon kijkt. Dit betekent minder snel rimpels en kraaienpootjes.

6. Kies voor een rimpelbehandeling

Stoor jij je toch aan je voorhoofdrimpels? Dan zijn er gelukkig verschillende behandelingen die uitkomst bieden, zoals:

  • Een behandeling met Botuline toxine
  • Combinatie therapie van Botuline toxine en Filler (hyaluronzuur)
  • Een huidverbeterend programma

Behandeling met botuline toxine

Botuline toxine zorgt ervoor dat de spieren in het voorhoofd zich ontspannen, waardoor de rimpels niet meer opvallen en de huid zich kan ontspannen.

Zitten de rimpels te diep in het voorhoofd? Dan kan een extra behandeling met een filler een uitkomst bieden om het voorhoofd weer mooi egaal te krijgen. Deze behandeling wordt dan naast de botuline toxine behandeling uitgevoerd.

Huidverbeterend programma

De rimpels kunnen ook veroorzaakt worden door de huid. Als deze erg dun is geworden, ontstaan er sneller rimpels en lijntjes. Een huidverbeterend programma kan dan een oplossing bieden. Hierbij wordt de huid verstevigend waardoor rimpels minder snel te zien zijn en ook sneller wegtrekken. Huidverbeterende programma’s voor het voorhoofd bestaan vaak uit crèmes op basis van vitamine A-zuur, peelings, dermarollertherapie, laserbehandelingen, Micro-Needling  en ultrasoon en PRP.

Afspraak maken voor een rimpelbehandeling?

Stoor jij je aan je voorhoofdsrimpels en lijntjes? En wil je graag meer weten over een van onze rimpelbehandelingen? Maak dan een afspraak bij Botuline Rimpelzorg Klinieken. Vul direct het formulier op deze pagina in. Tijdens een consult zal de arts je vertellen welke behandeling het beste voor jou is. Je kunt een afspraak maken via het online contactformulier of door te bellen naar +31(0) 623 81 07 47.

Back To Top