skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht

IPL ontharen 4 voordelen

Geen ongewenste haren meer

Heeft u veel last van ongewenst lichaamshaar? Bij Botuline Rimpelzorg kunt u terecht voor een van de nieuwste technieken van veilig en langdurig ontharen: IPL ontharen. Maar waarom zou u juist voor deze techniek moeten kiezen? Wij vertellen u meer over de 4 grootste voordelen van IPL ontharen.

Wat is IPL ontharen?

IPL ontharen werkt door middel van lichtpulsen op de huid. De afkorting IPL betekent dan ook Intense Pulsed Light. De pulsen absorberen de melanine in de haarwortel en in het haar, en zetten het vervolgens om in warmte. Dit vernietigt het haarzakje waardoor het haar niet meer terug kan groeien.

1. IPL ontharen is pijnloos

Net als bijvoorbeeld harsen zorgt ook IPL ontharen er dus voor dat het haartje niet zomaar meer terug groeit. Echter is er wel een heel belangrijk verschil tussen IPL ontharen en harsen: IPL is pijnloos! Tijdens het proces is meer te spreken van een irriterend gevoel dan pijn. Vaak wordt het vergeleken met een elastiekje dat tegen de huid aankomt. Dat is dus veel minder pijnlijk dan harsen!

2. Haar groeit niet meer terug

Een tweede voordeel van IPL ontharen is het feit dat het haartje niet terug groeit. Andere manieren van langdurig ontharen,zoals harsen, trekken het haar uit de huid. Dit betekent dat de haarwortel verwijderd wordt, waardoor het effectiever is dan scheren. Echter is het voordeel van IPL ontharen dat het volledige haarzakje vernietigd wordt. De haar heeft dan geen plek om in terug te groeien.

rimpelzorg

3. Geschikt voor veel haartypes

Verder is een van de grote voordelen van IPL ontharen dat het voor veel verschillende huid- en haartypen geschikt is. IPL ontharen werkt op basis van pigment. Hoe groter het verschil tussen de natuurlijke haarkleur en de huidskleur, des te effectiever zal de behandeling zijn. IPL ontharen werkt voor zowel donkerblond, bruin als zwart haar, en voor een zeer lichte tot een donkere huidskleur. Het is echter niet mogelijk om door middel van IPL te ontharen wanneer het gaat om wit, grijs, blond of rood haar, of bij een zeer donkere huidskleur.

4. Minder prijzig dan laser ontharen

Omdat bij IPL ontharen gebruik gemaakt wordt van licht, wordt het nog wel eens als synoniem gebruikt voor laser ontharen. Echter is het niet hetzelfde. Bij IPL ontharen worden verschillende golflengtes gebruikt, terwijl een laser slechts met een golflengte werkt. Hierdoor kan een laser haarzakjes bereiken die dieper in de huid liggen. Het grootste voordeel van IPL ontharen tegenover een laserbehandeling? Dat zit hem in de prijs! Een laserbehandeling is namelijk veel duurder dan IPL ontharen.

Maak een afspraak

Wilt u de voordelen van IPL ontharen voor uzelf ervaren? Twijfel dan niet om een afspraak te maken. Tijdens ons intakegesprek vertellen wij u alles over de behandeling in uw situatie. U kunt via het contactformulier hier op de site een afspraak maken, bellen naar 06-23810747 of een mail te sturen naar info@rimpelzorg.nl. Door de voordelen van IPL ontharen zijn ongewenste haartjes verleden tijd!

rimpelzorg nederlandse vereniging esthetische geneeskunde

rimpelzorg merz

Back To Top