Rosacea – Rimpelzorg Klinieken
skip to Main Content
Rosacea

Wanneer de huid er rood uitziet

Wie lijdt aan een huid die naar roodheid neigt, heeft vaak te maken met zichtbare adertjes, rode vlekken of een gloeiend gezicht. Er zijn vele redenen voor rode vlekken op de huid.

Eén reden kan de chronische huidziekte zijn rosacea. Tekenen zijn roodheid, verdikking en talgachtige vergroting van het gezicht – meestal centraal op de neus, het voorhoofd en de wangen. Het is nog niet definitief opgehelderd hoe dit gebeurt. Een combinatie van genetische aanleg en externe triggers wordt vermoed. Het resultaat: een slechte regulering van het huideigen immuunsysteem.. Zeker is dat de huid zeer gevoelig reageert op verschillende triggerende factoren zoals UV-straling, stress en temperatuurschommelingen.

Voor couperose is ook roodheid van de huid kenmerkend. Dit huidprobleem veroorzaakt vergroting van de bloedvaten aan de oppervlakte. De klassieke zones worden aan beide zijden aangebracht op de voorkant en de zijkant van de wang. De neiging tot dergelijke vaatverwijding (telangiectasie) is meestal te wijten aan erfelijke bindweefselzwakte.

Wanneer de rode wangen een probleem worden, hoeven slachtoffers niet bij de pakken neer te zitten. Met een consequente medische huidverzorging kunnen ze positieve resultaten bereiken. De aanpak voor het verzorgingsconcept bestaat uit: de rode vlekken verminderen, de verwijde vaten vernauwen en de huid tot rust brengen.

Producten rosacea

informatie

Beautique is onderdeel van Botuline Rimpelzorgklinieken.

contact

Copyright Botuline Rimpelzorg Klinieken. 2021 – All Rights Reserved

Back To Top
Scan de code