skip to Main Content
KIES JE CLINIC DEAL EN MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK! | +31 856 66 62 29 of stuur een whatsapp bericht
Wat Is Cryotherapie En Wat Kun Je Ermee Behandelen

Wat is Cryotherapie en wat kun je ermee behandelen

Wat is Cryotherapie?

‘Cryo’ laat zich uit het Grieks letterlijk vertalen als ‘bevriezen’. Het toepassen van extreme kou wordt als medische methode ingezet voor verschillende doeleinden. Over het algemeen wordt cryotherapie meestal ingezet als behandeling van beschadigd weefsel. Het doel hiervan is om bloedvaten te vernauwen en het celmetabolisme, ontstekingen en pijn te verminderen. Daarnaast wordt cryochirurgie regelmatig toegepast bij de behandeling van huidkanker.

Cryotherapie voor het hele lichaam

Waar cryotherapie vroeger alleen in de medische wereld werd toegepast, is dat tegenwoordig heel anders. Tegenwoordig is cryotherapie namelijk niet alleen weggelegd voor reumapatiënten en topsporters. Cryotherapie wint aan populariteit onder de Nederlanders, en is dan ook de nieuwe trend op gezondheidsgebied. Steeds meer mensen duiken vrijwillig voor 3 minuten een hokje van -110 graden Celcius in. Eigenlijk is het de moderne variant van een sauna. Het werkt op dezelfde manier, alleen efficiënter. Sinds het verschijnen van dit fenomeen zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten. Helaas komen de conclusies van deze onderzoeken niet overeen en in sommige gevallen spreken ze elkaar zelfs tegen.

Cryotherapie als behandeling voor huidaandoeningen

Waar de resultaten van full-body cryotherapie nog niet bewezen zijn, geldt dat wel voor dermatologische cryo behandelingen. Cryo behandelingen zijn efficiënt in de behandeling van verschillende soorten wratten en andere huidaandoeningen. De afwijkende huidcellen worden behandeld door ze te bevriezen met stikstof. Enige tijd na de behandeling valt de wrat er vanzelf af en komt er gezond weefsel voor in de plaats.

Cryotherapie door Botuline Rimpelzorg

Ook bij Botuline Rimpelzorg Klinieken kunt u uw wratten laten verwijderen door middel van cryotherapie. Hiervoor gebruiken wij een speciale ‘CryoPen’. Uit deze pen komt een klein straaltje vloeibaar gas waarmee binnen enkele seconden, zonder te snijden en vrijwel pijnloos, de wratten worden verwijderd. Met een CryoPen kunnen de specialisten van Botuline Rimpelzorg heel precies werken, waardoor er geen gezond weefsel wordt geraakt.

Is cryotherapie geschikt voor u?

Een wrattenbehandeling door middel van cryotherapie is niet voor iedereen geschikt. Zo mag u bijvoorbeeld geen behandeling ondergaan wanneer er sprake is van een auto-immuunziekte, zwangerschap, suikerziekte, huidkanker of ontstekingen in het te behandelen gebied. Wilt u weten of een dermatologische behandeling met een CryoPen iets voor u is? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden!

Back To Top